Book Lovers Challenge IV

Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne, etc.) și de ce?

Fiecare personaj supranatural mă atrage într-un fel pentru că fiecare are câte-o istorie interesantă. Vampirii erau preferații mei acum mult timp, doar suntem în România, nu? Dar apoi a fost criza cu Twilight și toată lumea era cu vampirii-n gură, așa că mi s-a luat. M-am reorientat și am devenit interesată de vrăjitoare și istoria lor care mie mi se pare cea mai șocantă și enigmatică în același timp.
Vechile legende legate de acest subiect nu ne arată atât răutatea vrăjitoarelor când prostia oamenilor și cruditatea acestora. Dacă ne gândim la vrăjitoarele din Salem nu ne vin în minte decât imagini cu oameni nevinovați arși pe rug sau înecați pentru că unii nebuni presupuneau că au legături cu diavolul și se folosesc de vrăjitorie pentru a duce la îndeplinire dorințele necuratului. Se pare că nici atunci omul nu făcea diferența între a ști și a presupune; dar măcar atunci, prin 1641, existau scuze precum „bă erau alte vremuri”. Acum se presupune că am evoluat, dar fac pariu că istoria s-ar repeta fără pic de greșeală.
Ce s-a întâmplat de fapt atunci? Nimic spectaculos. Ce se întâmplă și azi de multe ori. Omul nu a înțeles așa că a ales că omoare decât să învețe, plus că este întotdeauna mai ușor să găsești un țap ispășitor decât să accepți adevărul care-ți stă chiar în față. Dar n-am mai fi noi dacă n-am crede toate superstițiile posibile și imposibile și sigura soluție care pare întotdeauna cea corectă este îndepărtatul răului de la rădăcină, deci hai să-i omorâm pe toți (prin metode cât mai oribile și mai dureroase, vă rog, altfel nu cred că vor muri).
O să spuneți că iar sunt eu pornită împotriva cuiva, dar tot ce s-a întâmplat în 1641 a fost o crimă în numele religiei, cel mai rușinos episod din istoria omenirii, prin care, cei care au participat nu au arătat decât că omul este mai rău decât orice forță a naturii, vrăjitorie, blestem, diavol. Am uitat să specific laș. Toate testele de pe vremea aia, felul în care oamenii recunoșteau vrăjitoarele erau pe sistemul: mănâncă-ți căcatul, dacă vomiți ești vrăjitoare, dacă nu, ceva este ciudat, tot vrăjitoare ești. Orice ai fi făcut nimic nu era corect și odată ce aveai o etichetă lipită pe frunte nu mai puteai scăpa de ea decât părăsind planeta.
Acum, partea cu „de ce?”. Pentru că, eu văd vrăjitoria ca pe forța supremă. Nici nemurirea, nici zborul, nici nimic nu mi se pare că se compară cu controlul asupra.. oricui și a orice. De fapt, probabil că vrăjitoarele ar putea să inventeze ceva care să le facă nemuritoare, invizibile sau alte de-astea. Și legat de zbor, pentru asta au mătură, nu? Pisicile sunt animalele mele preferate ever, pentru eleganța lor și felul cum obțin tot ce vor, deci amintindu-ne că toate vrăjitoarele aveau câte o pisică neagră (eu am două ) sau chiar se puteau transforma în mâțe.. este un punct în plus la „de ce îmi plac”. Știți e ciudat să zic că îmi place un astfel de subiect pentru că este ceva dramatic, în niciun caz ceva plăcut, drăguț și plin de prințese roz - apropo, prințesele nu pot deveni și ele personaje supranaturale? - așa că o s-o țin tot pe aia cu „mă fascinează”. Alt motiv pentru care aleg vrăjitoarele este că mi se par cele mai apropiate de omul obișnuit. Nu sug sânge, nu sunt moarte, nu se transformă în lupi când e lună plină (chiar dacă sunt pufoși) și mai mult decât atât, pot face și foarte mult bine. Dar cum orice ce ciudat e categoric rău, partea cu binele e greu de explicat din simplul motiv că nimeni nu vrea să audă de așa ceva.
Eu am spus cam tot ce aveam de spus. De acum sper ca pentru mulți oameni cuvântul „Salem” sau „vrăjitoare” să arate răutatea oamenilor și numărul (sau ar trebui să spun fără număr) uriaș de persoane care au murit pentru că unii aveau puța mică și trebuiau să facă altceva să-și arate autoritatea.

Postări populare