7. Scrie despre zodia ta și dacă tu crezi că ți se potrivește.

Chiar dacă nu e o oră decentă, nu mi-e somn și am impresia că nici n-o să-mi fie încă două-trei ore de acum. Așa că, practic e mâine, deci timpul pentru a șaptea provocare de pe listă. Vă las să mai citiți voi pe aici și menționez că-mi place mult zodia mea și cred că mi se potrivește. Acum merg să citesc din Miracolul de Danielle Steel. Mâine postez recenzia pentru Tăcerea mieilor de Thomas Harris. Genială carte! Hmm.. iar m-am întins la vorbă - like always - acum chiar gata, vă las. :)


Am găsit acest articol pe un site și am tăiat ce cred că nu mi se potrivește. ENJOY!

„Daca vrei sa navighezi in apele ei emotionale iti trebuie neaparat o busola. Si daca nu e busola potrivita, degeaba incerci sa-ti dai seama unde te afli in relatia cu ea, esti complet pierdut.
Ah, daca s-ar fi nascut acum un secol…
Cand ai indoieli, tine minte aceasta regula: femeia Rac este foarte dependenta de sprijinul celor pe care ii iubeste, desi e prea timida pentru a spune ce se petrece in sufletul ei. Are oroare absoluta de critica, in special de ironie. Nimic n-o raneste mai tare, nu i se pare mai crud sau mai nedrept. Memoria ei tenace pastreaza amintirea dureroasa pana se iveste ocazia sa se razbune.
Mintea ei inscrie totul pe o tabla de otel. Aproape nimic n-o poate sterge. Te va surprinde mereu cu fragmente de amintiri din alte conversatii si intalniri. De fapt femeia Rac tine la loc de cinste trecutul. Ar prefera sa traiasca acolo, daca ar fi posibil si cand crede in reincarnare e convinsa ca a avut mai multe existente in epocile care ii trezesc nostalgia.
Ii place sa citeasca despre istorie, in special despre ultimii cincizeci, o suta de ani – si isi decoreaza casa cu obiecte din acea perioada. Ii plac portretele doamnelor imbracate cu rochii de la inceputul secolului trecut, pentru ca astfel de amintiri despre vremuri mai vechi ii dau sentimentul de continuitate. Pentru ea viata nu e niciodata doar aici si acum.
Devotata si posesiva!
Isi iubeste casa si petrece ore incantatoare ca s-o aranjeze pe gustul ei. Simtul ei estetic e putin de moda veche, dar niciodata sleampat. Are o bucataria la fel de calda si primitoare ca o veche pictura daneza. Pentru femeia Rac nu exista nici un loc ca acasa.
Nimeni nu flamanzeste pe domeniul acestei femei. Este o bucatareasa exceptionala. Isi umple frigiderul pana la refuz cu provizii si tot felul de bunataturi. Asta arata marea ei nevoie de siguranta. Pur si simplu trebuie sa stie de unde vine urmatoarea masa – si urmatoare suma pentru cheltuielile traiului zilnic.
Este devotata prietenilor si barbatului pe care il alege sa-i fie pereche. Dar acest devotament seamana uneori cu posesivitatea. Ca raspuns, asteapta afectiune aproape constanta din partea iubitului ei. Vrea sa fie tinuta in brate, alintata, adorata si pretuita. Trebuie sa-i faca tandru curte, cu o consideratie rabdatoare, pentru ca se va retrage din fata unui barbat agresiv.
Vrea iubire si siguranta!
Ii este dificil sa se daruiasca in dragoste, desi este foarte atragatoare datorita modestiei sale si intelegerii pe care o are pentru problemele celorlalti. Este fata timida, dulce, dragastoasa, invesmantata in alb pe care fiecare barbat o poarta intr-un loc secret din minte.
Daca vrei sa ajungi la inima ei, nu sari peste trandafiri, lumanari, sampanie si sonete de dragoste. Nu va fi o cucerire rapida. De fapt, e probabil sa creasca pana cand va ajunge sa fie totul sau nimic, viata sau moarte, casatorie sau despartire vesnica. Cantareste-ti decizia atent. Daca o pierzi, va fi intotdeauna o amintire obsedanta, care te bantuie.
Sunt doua lucruri pe care aceasta femeie isi doreste sa le aiba impreuna: iubirea si siguranta. Cauta acel gen de dragoste care, dincolo de sex inseamna si casa, copii si o relatie stabila. Nu vei intra in dormitorul ei pana nu e sigura de intentiile tale pe termen lung. Poate fi feminina, dar nu e naiva.
Temeri ascunse si inima atotiertatoare!
Se dovedeste o amanta devotata, daca stie ca barbatul chiar nu se poate casatori cu ea sau daca el este ferm convins ca mariajul nu conteaza. Odata ce femeia Rac s-a implicat cu tot sufletul este pasionala in loialitatea ei.
Oricum, iubitul ei nu prea are de ce sa-si faca griji ca ar putea s-o piarda. Va ramane langa el, chiar daca nu se poarta intotdeauna stralucit cu ea si defectele lui sunt greu de suportat. Unii barbati se plang insa ca acest tip de iubire atotiertatoare poate fi sufocanta, iar psihologii o explica prin teama ei subconstienta ca e nedemna de un tratament drept in iubire.

Comentarii

  1. prietena mea cea mai buna e Rac. e cam tot ce ai scris mai sus. Eu sunt capricorn.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu sunt rac; se potrivesc multe dintre afirmaţii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ți se potrivește destul de bine zodia din câte văd.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti se potriveste..dar.. cunosc persoane de aceasta zodie si nu sunt deloc asa. Eu sunt balanta.. ;)) Si de aceeia toti se asteapta sa fac lucrurile intr-un mod echilibrat si bine. Ceea ce in ultima vreme se intampla! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt taur.. .hai sa ne luam in coarne :> :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare