La muerte como una amiga.

Ca oricărui om, nu-mi place să fiu bolnavă. Nimănui nu-i place, chiar dacă poate fi un pretext pentru a lipsi de la ore și a scăpa de zile obositoare. Dar chiar dacă nu-mi place, recunosc că de multe ori îmi doresc să stau acasă din motive de sănătate. Mai ales când se anunță un test urât și eu sunt complet pe lângă.
Cam așa se întâmplă și cu moartea. Pare o soluție a naibii de bună în anumite momente. Câteodată pare un mod de a vedea cine îți e alături. Sau pur și simplu o scuză de a spune adevărul.
Sunt mulți oameni care s-au gândit măcar o data în viață cum ar fi să moară. Cum ar fi să rămână totuși printre cei vii ca fantome, pentru a vedea reacția celor dragi. Apoi vrând sau nu, vine ideea de ”stai așa, după asta vreau să fiu iar în viață”.
Adevărul e că ne e frică de moarte sau doar simțim că mai avem multe de făcut în viață și că mai putem aștepta până să vedem ce zic alții când noi nu mai suntem. E o idee bizară, dar e într-un fel una normală.
Ca atunci când ești sănătos ți se pare că viața e grea și urâtă și că o răceală ar fi o salvare pentru câteva zile. Apoi, când dorința îți devine realitate, îți dai seama că nimic nu se compară cu sănătatea și cât ești de fraier că ți-ai dorit să zaci în pat numai pentru că viața nu e mereu pe placul tău.
Așa că hai să încercăm să renunțăm la situația asta de ”victimă” numai pentru a vedea adevărata față a oamenilor din jurul nostru. Cei care merită și cei care țin la noi, își arată sentimentele și atunci când suntem bine și nu avem probleme de sănătate, sau de alt fel. Plus că atunci când o dorință de genul ăsta se îndeplinește ne lovește ideea ”și acum ce fac? stai așa.. în mintea mea nu așa se întâmpla”.
E adevărat că filmele sunt frumoase, că dramele ne fac nostalgici și că ne dorim să fim salvați și prețuiți. Dar ne bazăm prea mult pe ”nu-ți dai seama de ceea ce ai până nu pierzi”. Nu! Cum am mai spus, cei care țin la noi, nu trebuie să ne piardă pentru a-și da seama de cine suntem, noi trebuie să ne dăm seama de cine suntem pentru a-i găsi pe cei care nu ne vor pierde niciodată.

Postări populare