Truly. Madly. Deeply.

Te ascunzi! Da, asta faci acum și asta vei face mereu. 
Poate e în natura umană, poate suntem făcuți pentru a întări nesiguranța celorlalți, sau chiar pe a noastră. Dar știu că în aceeași măsura suntem capabili de schimbare; nu numai de vorbe, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.
Da, azi aveai o mască drăguță. Erai în rolul înțeleptului sfătuitor, păcat că nu-ți asculți propriile sfaturi. Dar până la urmă, cine-o face?
De câte ori nu ați împrăștiat sfaturi în stânga și în dreapta, cu bune intenții, dar fiind conștienți că voi nu ați face nimic din ce spuneți? Vă spun eu, de multe ori. Dacă spuneți că nu-i adevărat, tocmai vă trageți pe față o mască de mincinoși. De la sfaturi ”vorbește cu el/ea”, ”încearcă vopseauna aia și apoi suvițe de culoarea cealaltă” până la ”alege meseria x”, ”cumpără casa y”.. și se poate continua așa la infinit.
Această influențare a deciziilor altora, poate fi un mod mai soft de a ne folosi de oameni. Ce ne lipește în general este speranța, dovada că se poate. De exemplu, atunci când prietena vorbește cu tipul de care-i place și totul iese bine, ne dă o oarecare încredere și ne demonstrează că mărturisirea sentimentelor, nu este întotdeauna ceva rău.
Dacă sunteți atenți la oamenii din jurul vostru, veți observa că întâlnirea cu orice persoană nouă le schimbă starea/caracterul. Sau altfel spus, toți avem o mască pentru fiecare persoană cu care interacționăm. Suntem cuminți cu oamenii pe care-i respectăm sau de care avem nevoie și suntem răutăcioși, ironici, plini de noi sau pe scurt nesimțiți cu cei pe care vrem să-i impresionăm sau să-i dominăm. Am observat că în ultimul timp cu cât ești mai al dracu cu atât ești mai plăcut de societate. Motivul ar putea fi plăcerea omului de a avea un lider, un lider puternic, hotărât, imposibil de învins. Dar așa ceva este imposibil; așa cum se spune fiecare își are nașul. Da, nu primește fiecare ce merită atunci când merită, dar nu acum nu înseamnă niciodată. Cred că asta este o lecție pe care mulți dintre noi trebuie s-o învețe.. câteodată răutatea nu este cel mai bun răspuns. Nu, nu pentru că ”răzbunarea este arma prostului” asta este o idioțenie; ci pentru că trebuie să încercăm să fim mai buni decât dușmanii noștri, nu să le urmăm exemplele. Sau putem să facem pe animalele și să ne căutăm un ”leu” al nostru. Nimic mai simplu..


Gândește-te și alege-ți o mască, una care să fie apropiată de realitatea. Poart-o mâine. Toată ziua, cu toată lumea. Dacă reușești.. poți deveni ”leul” altora.

Postări populare