Dragă copilă,

În primul rând Ella, îți salut aripile de liliac. Se pare că o bijuterie chiar poate să schimbe viața unei persoane. Dar oare chiar așa să fie? Ai rămas la sentimentele de atunci? Pentru că sincer, știindu-te, aș băga mâna în foc că acum lucrurile sunt chiar mai complicate decât erau înainte. Ceea ce faci tu acum te va aduce de unde ai plecat și nu spun asta numai pentru că te așteptai, ci pentru că așa e. Poate îți va fi bine un timp, nu contează cât, o lună, un an, dar draga mea, știi foarte bine unde vor vrea aripile tale să te ducă întotdeauna. E doar o amânare, o minciună - probabil una frumoasă, dar ireală. 

Privirile din zilele de joi, sau oricare altele nu joacă un rol așa de important. În caz că le considerai ceva necesar, te-ai înșelat copilă! Sunt doar opriri ale timpului, în care îți luai răgazul necesar de a mai respira de câteva ori privind ceea ce iubești, atâta tot. Lipsa lor nu va stinge flacăra din păcate, dar sunt multe șanse să aibă loc o explozie pe care să nu o mai poți controla Ella. Nu te juca. Realizez că tu ești stăpână peste ceea ce simți, sau cel puțin așa ar trebui să fie oamenii, stăpâni pe ei și tot ce ține de viața lor. Cu dezamăgire te anunț că viața mi-a șoptit: „astea sunt doar aberații”. Nu poți șterge ceea ce simți Ella și mai important de atât niciodată, oricât de mult ți-ai dori, nu poți înlocui ceea ce iubești. Să nu crezi că am schimbat taberele, sunt încă împotriva lui, dar sunt ca întotdeauna, în primul rând de partea ta. 

Fericirea pe care probabil o simți alături de M. nu face decât să te ridice undeva sus, unde eu cred că îți va plăcea. Dar apoi iubire, vei cădea cât se poate de tare, într-o mare adâncă, furioasă, violentă. Ce vei face când normalitatea aceasta va dispărea? Când te vei trezi iar într-o lume în care singura persoană care te ține pe pământ e gata să-ți dea drumul spre nori? 

Sfatul meu, pe care în acest moment cu greu reușesc să ți-l spun, este să accepți neîmplinirea. Atât. Să o accepți și să trăiești cu ea. Să nu mai speri Ella. Să ajungi atât de puternică încât să-l iubești fără să te aștepți la nimic în schimb - cu adevărat. Îl iubești, probabil mereu îl vei iubi și înțeleg că ai ales să fii fericită dar un lucru neadevărat, repetat de mai multe ori nu te face să crezi în el atât de tare încât să schimbe situația. 

Câteva rânduri înaripate,
bătrânul.

Postări populare