Dragă copilă,

Câteodată nu mai știu nici eu cum să-mi aleg cuvintele și ce sfaturi să-ți dau. Nu neapărat pentru că n-aș găsi cât pentru că sunt complet sigur că nu te vor ajuta cum mi-aș dori de tare. Înțeleg o parte din sentimentele pe care le simți acum pentru că, oricât ți s-ar părea de greu de crezut, toată lumea trece prin asta mai devreme sau mai târziu. Poate nu e vorba de o dragoste mare, poate e numai un eșec. Inima se frânge foarte ușor copilă. Partea bună, așa cum spunea un om inteligent, este că se poate frânge o singură dată iar în rest sunt numai zgârieturi minore. Dar până la ele, trebuie să mă asigur că vei supraviețui. 

În momente ca ăsta, trebuie să-ți alegi o tabără Ella. Ești pesimistă sau optimistă? Crezi că atunci când vei da peste iubirea vieții totul o să fie perfect sau din contră, o să te lovești de greutăți ca totul să merite mai târziu? Cred că este greu să alegi, dar lipsa acestui fapt nu te va face decât să plutești la nesfârșit între sute de întrebări. Nu ți-ai dori asta copilă, te consumă mult prea mult. Apoi, nu uita să-i ții totuși pe cei dragi aproape. Nu te baza pe „toți pentru unu”. Dacă unii te dezamăgesc nu înseamnă că toți o vor face așa că merită pedepsiți din timp. Știi despre cine și ce vorbesc așa că aștept un telefon mâine cu detaliile întâlnirii. Gândește-te la ce e mai greu de găsit și la ce ai regreta mai mult. Amintește-ți care te-a schimbat în bine și care ți-a distrus lumea - așa cum singură ai spus. Care merită Ella? Care a avut tupeu și a luptat? Care ți-a demonstrat că există și excepții? Nu există „amândoi”.

Ai o temă copilă. Ia o foaie de hârtie și scrie. Bune și rele. Pentru amândoi. Apoi lucrurile vor fi mai clare sau cel puțin așa ar trebui. Dar trebuie să lași realitate să intre în viața ta și să accepți fiecare persoană așa cum e. Fără să înflorești. Fără să-l îmbraci pe nemernic într-o haină perfectă și să-i ascunzi cicatricile. Știi că le are. Știi că nu e perfect.

Acum, Ella, realitatea este că nu vei trece niciodată peste. Nimeni nu trece. Fiecare rămâne mai mult sau mai puțin prins în propriul trecut. Fiecare pierde ceva ce nu va mai recupera niciodată. Ideea e să înlocuiești ceea ce pierzi. Să te reinventezi. Să lupți pentru tine copilă. Mereu este mai ușor să te duci la fund și să dai vina pe cel care te-a rănit. Dar să fim serioși - ai fost avertizată. Tu ai ales să speri, să-ți construiești viitorul fără să fii atentă la prezent. Și sunt convins Ella că ai știut unde vei ajunge. Ai știut dar ai continuat. Ăsta e singurul motiv care mă face să ghicesc că ți-au fost capturate prea multe odată cu acest jaf murdar. 

Totul o să fie bine copilă. Poate nu acum, poate nu mâine, dar totul o să fie bine. O să doară tare, dar la un moment dat, o să treacă totul. Viața continuă și memoria începe să selecteze amintiri. Bazează-te pe ea. Intensitatea se va duce, cu timpul. O să fie bine.

bătrânul.

Postări populare