Ghici cine moare primul de M.J. Arlidge

Recenzie sponsorizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii de cărți în limba engleză.

„Mi se pare mie sau îmbrățișările noastre nu ne mai prea încălzesc? Și nu ne mai apără? De când s-a întâmplat, ne-am agățat zi și noapte unul de altul, dorind să supraviețuim amândoi, disperați să nu rămânem singuri în locul acela cumplit. Am jucat tot felul de jocuri ca să treacă timpul, imaginându-ne ce vom face după ce va sosi cavaleria - ce-o să mâncăm, ce-o să le spunem rudelor, ce-o să primim de Crăciun. Însă aceste jocuri s-au terminat treptat, pe măsură ce am înțeles că am fost aduși aici cu un scop și că nu va exista un final fericit.”

UNUL TRĂIEȘTE, CELĂLALT MOARE. E SINGURA SOLUȚIE.

„Ghici cine moare primul” este o carte surprinzătoare - cel puțin! Nerecomandată celor mai slabi de înger dar un must read pentru iubitorii de thrillere psihologice. M.J. Arlidge își pune personajele în situații limită pentru a le scoate la suprafață laturile cele mai violente, transformându-i în animale pline de  disperare, cu un singur scop: supraviețuirea. Cu cât te adâncești mai mult în poveste, cu atât îți este mai greu să îți stăpânești reacțiile legate de felul bolnav în care sunt săvârșite crimele.

Amy și Sam se trezesc captivi într-un subsol părăsit. Singura variantă de scăpare este ca unul din ei să-l omoare pe celălalt, așa cum spune mesajul de lângă arma cu un singur glonț. Din nefericire, scenariul se repetă și pentru alte trei perechi formate din prieteni sau simple cunoștințe, care trebuie să-și aleagă și accepte postura de victimă sau de criminal.

Helen Grace, prima femeie ajunsă inspector-detectiv, este inteligentă, ambițioasă și hotărâtă să dea de urmele criminalei. Ancheta merge greu până când Helen își dă seama că victimele au un singur lucru în comun: pe ea. Din acest punct, fiecare secret întunecat ținut bine ascuns, începe să arunce consecințe peste prezent.

„Ghici cine moare primul” este un roman alcătuit din capitole scurte - aspect care-l face ușor de citit - și scris în așa fel încât primești destule detalii despre viața fiecărui personaj în parte, fără să ai senzația de plictis. Acțiunea te ține într-o stare alertă, interzicându-ți să lași cartea jos și să-ți vezi de viață. Un mare plus - din punctul meu de vedere - este doza imensă de realism cu tot cu violența caracteristică. Romanele polițiste au mare nevoie de așa ceva! Citind cartea lui M.J. Arlidge treci printr-o mulțime de stări, dar cel mai des te întâlnești cu fiori ce-ți dansează pe șira spinării.


M.J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. - Daily Mail

O poveste captivantă și înfricoșătoare, scrisă magistral. - SUN

Îți dă fiori. - Sunday Mirror

Postări populare