Momentul nostru infinit de Lauren Myracle

Recenzie sponsorizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii de cărți în limba engleză.

Uneori, lucrurile pe care le ascundem... nu sunt ele acele părți din noi care contează cel mai mult? 

Momentul nostru infinit” mă pune într-o situație tare dificilă! Mi-a plăcut ideea cărții, m-am lăsat convinsă de partea cu „una dintre cele mai intense povești de dragoste” și am așteptat mult și bine să ajung la partea care l-a determinat pe David Levithan să o considere așa. În realitate, am citit o poveste de dragoste cu și despre adolescenți în care totul pare să se întâmple mult prea repede pentru a transmite ceva intens - evident, din punctul meu de vedere. Pentru o lectură rapidă, light, fără o încărcătură emoțională deosebită, vă recomand cartea - pentru povestea de dragoste „intensă”, nu.

Personajele principale ale cărții sunt Wren Gray și Charlie Parker. Wren a fost întotdeauna ascultătoare, a trăit strict după regulile impuse de părinții ei și a ignorat cu desăvârșire orice dorință personală. Charlie, în colțul opus, pare să aibă o singură uriașă dorință: Wren. Fiind îndrăgostit de ea încă de când a văzut-o prima dată, Charlie vrea cu orice preț să îi atragă atenția și să își găsească o fărâmă de curaj să-i adreseze câteva cuvinte. Ferm convins că o fată precum Wren nu s-ar uita niciodată la el, consideră că odată cu terminarea liceului - eveniment care este incredibil de aproape - va trebui să-și ia adio de la orice speranță își făcuse. În paralel, Wren folosește ultimele zile de liceu pentru a-și relua frâiele propriei vieți, decizie care schimbă atât destinul ei cât și al lui Charlie.

Miercuri, Charlie trecuse prin ultima zi de școală ca și când s-ar fi aflat într-o negură. Toți ceilalți erau entuziasmați la gândul că vara începea în mod oficial, însă Charlie nu-și dorea să vină vacanța. El și-o dorea pe Wren. Însă, dacă nu avea de gând să prindă curaj și să acționeze - de pildă, să poarte o conversație mai lungă de cinci cuvinte cu ea, în numele lui Dumnezeu! -, era sortit eșecului. Wren urma să își vadă de drumul ei imediat după ceremonia de absolvire de sâmbătă și exista posibilitatea ca Charlie să nu o mai vadă niciodată.

Momentul nostru infinit” te poate plimba prin propriile tale amintiri din liceu și în funcție de amintirile tale poți decide dacă îți va plăcea sau nu cartea lui Lauren Myracle. Este cumva plăcut să citește despre viețile celor două personaje, să le urmărești mișcările stângace și încercările fiecăruia de a-și construi universul în jurul celuilalt. Fie că găsești motive să cataloghezi povestea de iubire a celor doi ca fiind intensă sau nu, timpul petrecut alături de personaje te lasă în final cu un zâmbet dedicat stropului de naivitate specific liceenilor. 

Postări populare