V de la vulner(abilitate)

- Și zici că cel mai bun plan e lipsa unui plan? 
- De ce nu? Știi că majoritatea își doresc ce e mai bun din ambele lumi - fără vreo referire la Hannah Montana -, dar nu văd și partea în care au de investit un anume efort pentru a obține rezultatul dorit. Până la urmă, dormi așa cum îți așterni, corect? 
- Corect. Cumva. Uite, eu înțeleg ce încerci tu să spui. Mi s-a demonstrat deja de nenumărate ori că discuțiile în care te contrazici cu cineva nu duc nicăieri, în special când e vorba de lucruri atât de personale, dar tot e frustrant, știi? Să vezi că o persoană poate ajunge atât de ușor unde își dorește, dar îi este frică de ce va spune lumea, de cum va interpreta și judeca lumea, vulnerabilitatea persoanei respective. 
- Și nu ți se pare logic? Oamenii nu vor să pară vulnerabili. Asta e cea mai veche poveste. 
- Este, nu te contrazic. Totuși, faptul că ascunzi unele vulnerabilități de lume, nu înseamnă că le poți ascunde și de tine sau că - și mai bine - le poți evita. De-asta nu înțeleg eu cu ce te ajută să pari un cavaler pe cal alb, fericit și plin de viață, când situația este pe dos. Ajungi în minunatul castel și te întorci la realitatea mizerabilă pe care nu îți îngădui să o părăsești tocmai pentru că o negi. 
- Cine știe.. poate oamenii ăștia, cavalerii pe cal alb, au aflat că primesc puncte în plus dacă vând o imagine falsă a lor, o imagine mai ușor de.. simțit. 
- Dar e o minciună! De aici apare și partea mizerabilă. Dacă tu nu ești de partea ta, de ce te-ai aștepta ca viața ta să se îndrepte într-o direcție pozitivă? 
- Copilă, cine te-a făcut pe tine să crezi că majoritatea oamenilor fac lucruri în concordanță cu sufletul lor sau pentru sufletul lor? Acum e important să fii un robot implicat în cât mai multe relații superficiale, pentru că suprafața contează.
- Refuz să cred că e atât de simplu de explicat. Oamenii știu că suprafața, imaginea falsă și vrăjeala, sunt povești. Poate de-asta sunt atât de triști și nemulțumiți. Lumea nu le dă voie să se aventureze mai adânc de atât, dacă treci de suprafață ești vulnerabil. Cu alte cuvinte, comiți o crimă. 
- Degeaba oamenii știu, nu vezi că nu contează? Mai știi ce îți spuneam de drumul tău? Nu spun să alegi calea ușoară, pentru că sunt sigur că nu o să fie, dar spun să alegi calea exemplului decât cea a sfatului. Înțelegi?
- Ai spus bine, asta e orice, dar nu calea ușoară! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare