"Te las să pleci" de Clare Mackintosh

UN TRECUT DE CARE NU POȚI SCĂPA.

De la un timp am început să mă cam feresc de romanele polițiste. Cel mai probabil motiv fiind că într-o perioadă am citit foarte multe, după care au început să mi se pară previzibile, în concluzie, n-au mai reușit să mă țină în suspans. Am pus ochii pe „Te las să pleci” încă de când i se anunța apariția pe pagina de Facebook a editurii. Pot spune că a fost dragoste la prima vedere? Pot. Asta nu pentru că citisem despre ce este vorba în carte, dar pur și simplu am văzut-o și mi-am zis că asta e o carte bună! Ei bine, mi-a întrecut așteptările cu mult! :) 

Simt un gust metalic în gură și-mi dau seama că mi-am mușcat buza pe interior. Înghit sângele, nedorind să atrag atenția asupra mea cerând un șervețel.
Totul s-a schimbat. În clipa în care mașina a alunecat pe asfaltul ud, toată viața mi s-a schimbat. Pot să văd totul cu claritate, de parcă asist de pe margine la tot ce s-a întâmplat. Nu mai pot continua așa.


Ca un fel de avertisment, să știți încă de acum că la un moment dat, după ce dați o anumită pagină, veți avea un șoc imens. Doar așa.. zic și eu.

Viața Jennei Grey se schimbă radical atunci când coșmarul pe care îl trăiește ajunge să atingă viața băiețelului de cinci ani. Jacob și mama lui se plimbă liniștiți pe drumul spre casă. Când copilul lasă mâna mamei și decide să se aventureze singur în traversarea străzii, are loc un accident - accident care îi este fatal acestuia. Șoferul, dovedindu-și caracterul sau mai bine spus lipsa lui, decide să părăsească scena accidentului și să își vadă în continuare de drum.

Inspectorul de poliție Ray Stevens ajunge la fața locului și alături de echipa sa încearcă să găsească persoana ce se afla la volanul mașinii care l-a omorât pe Jacob în acea noapte tragică. Chiar și cu toată experiența pe care o are acumulată, Ray nu poate să nu se lase atins de acest caz. Atât el cât și echipa lui, sunt înmărmuriți de dovada existenței unei persoane cu un suflet atât de rece încât să omoare un copil de cinci ani și apoi să fugă fără să se uite în urmă.

Firul poveștii urmărește atât ancheta poliției, cât și felul în care Jenna face față dezastruosului eveniment. Aceasta din  urmă, hotărând într-o zi că nu mai poate face față privirilor pline de milă și a propriei conștiințe care o învinovățește, acuzând-o de iresponsabilitate, ajunge să părăsească orașul ale cărei fantome par să o sufoce, sperând să scape de filmul pe care nu-l mai poate pune pe pauză. Decizia o trimite pe coastele Țării Galilor, unde aparenta izolare pare să îi ofere siguranță și un viitor în care încă de mai pot strecura zâmbete. Sau...

Acum, știu că din ce am spus eu până acum nu pare un roman polițist care să vă dea pe spate. Ideea e că nu am cum să dezvălui întorsătura de situație fără să dezvălui întorsătura de situație - înțelegeți ce zic? Ca detaliu bonus, îmi este foarte greu să scriu această recenzie și chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de când am citit cartea, încă sunt foarte entuziasmată și aș putea să pun un semnal luminos în jurul cărții care să spună „DE CITIT!!!” și tot nu ar ajunge. Felul în care autoarea a ales să-și scrie romanul este absolut genial! Până la un anumit moment, cititorul nu are nici cea mai mică șansă să-și dea seama ce se întâmplă. Clare Mackintosh s-a jucat cu mintea mea fără să-mi dea impresia că a făcut ceva greșit. Cum să spun.. ca atunci când nu minți, doar omiți intenționat ceva foarte important. Da, ați ghicit, este genul acela de carte la care vei striga sau care te va face să-ți dai palme peste frunte.. eu știu.

În concluzie, dragul meu cititor, dacă ești în căutarea unui roman pe care să nu îl mai poți lăsa din mâini, care să conțină mult suspans, să aibă puterea de a te păcăli fără urmă de regret, să conțină cam tot ce ți-ai putea dori de la un roman polițist și încă unele caracteristici bonus, citește „Te las să pleci” de Clare Mackintosh!
Nu, serios.. CITEȘTE-O!

Lectură plăcută! :)

Recenzie sponsorizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii de cărți în limba engleză.
Cartea acestei luni o puteți găsi în categoria Beletristică.

Comentarii

  1. Am si eu cartea pe lista de tbr. Interesanta recenzia! Cred ca o sa citesc cartea mai curand decat imi propusesem.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare