Fata şi marea de Maureen Johnson

Recenzie sponsoizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărţi, alături de ultimele noutăţi şi oferte trăgătoare, intraţi pe site-ul lor unde veţi găsi şi mii de cărţi în limba engleză.
Cartea acestei luni o puteţi găsi în categoria Beletristică.

În faţa lor, la nu mai mult de patru metri şi jumătate - înot sau poate chiar pe jos - era un şir de cinci ambarcaţiuni extraordinare. Chiar la capătul şirului respectiv, era cea mai mare şi cea mai îndrăzneaţă dintre ele, fără doar şi poate un iaht. Ceva cu privire la ambarcaţiunea asta părea să spună cu voce tare: "Sunt un model foarte bine cunoscut în zonele petroliere ale lumii. Cost mai mult decât sufletul tău!"


Titlul cărţii te lasă cumva nepregătit pentru întâlnirea pe care urmează să o ai cu povestea. Detaliile care scot cartea din tiparele obişnuite apar târziu, abia pe la jumătatea acesteia. Aspectul ăsta poate reprezenta un plus sau un minus, în funcţie de răbdarea şi gusturile fiecărui cititor. Eu una am savurat situaţiile - uneori amuzante, alteori nu - care sunt prezentate până se ajunge la factorul x al cărţii.

Clio Ford îşi doreşte un singur lucru: să aibă parte de primul ei sărut, iar dacă această dorinţă s-ar concretiza cu Ollie Myers, vacanţa ei de vară ar fi perfectă. După ce reuşeşte să obţină un job de vară alături de băiatul viselor ei, entuziasmată, Clio este nerăbdătoare să îşi anunţe mama, fără să aibă habar că vestea pe care urmează să o primească de la aceasta o să fie cu mult mai şocantă. De când părinţii ei s-au despărţit, tânăra a continuat să locuiască alături de mama sa, vizitându-şi tatăl ocazional, în vacanţe. Vizitele au avut loc până într-o vară care i-a demonstrat lui Clio că alături de tatăl său devine cea mai rea variantă a ei - aici a luat sfârşit orice fel de relaţie între cei doi, tatăl lui Clio devenind un fel de Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit.

De aici se poate înţelege de ce vestea conform căreia mama sa tocmai ce a primit o bursă de studii pentru care trebuie să realizeze un proiect ce o va trimite în Kansas pentru zece săptămâni, are un efect de distrugere completă şi irevocabilă asupra planurilor lui Clio. Pe lângă dezamăgirea simţită la auzul faptului că mama sa alege să îl ia alături de ea pe noul ei prieten în loc de propria fiică, Clio este inundată de furie în momentul în care i se spune că va trebui să petreacă vara alături de tatăl ei, în Italia.

Pe lângă povestea lui Clio, la începutul cărţii ni se mai prezintă două personaje a căror poveste se desfăşoară în Londra anului 1897. Aceste personaje sunt Marguerite şi Jonathan, iar din puţinele pagini în care ni se vorbeşte despre ei putem aduna piese importante pentru a înţelege mai bine povestea lui Clio şi aventura la care urmează să ia parte.

El nu-i spune decât că planurile pentru următoarele zece săptămâni includ o barcă.

Postări populare