EON: Ochiul Dragonului se întoarce de Alison Goodman

Recenzie sponsorizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii de cărți în limba engleză.

Trebuie să spun încă de la început că lumea creată de Alison Goodman este pur și simplu uimitoare! Iubitorii de fantasy ar trebui să pună rapid „EON” în TBR-ul lor!

Se apropie sfârșitul antrenamentului pentru tinerii ce urmează să se prezinte în fața Dragonului Șobolan. Dintre toți candidații, Eon este considerat cel mai nepotrivit pentru a deveni noul Ochi al Dragonului. Chiar și luând în calcul darul său de a vedea toți dragonii energetici - mai puțin pe Dragonul Oglindă care a dispărut cu multă vreme în urmă -, băiatul nu este susținut decât de maestrul său. De multe ori evoluția îi este încetinită din cauza handicapului fizic, dar Eon ar face orice pentru a nu fi vândut altui maestru, sau chiar mai rău.

Pentru că tot am ajuns la „ar face orice”, una din marile surprize alea poveștii se lasă descoperită chiar din primele pagini: Eon, băiatul de 12 ani este de fapt Eona, o fată de 16 ani, hotărâtă să devină noul Ochi al Dragonului. Alegerea de a se pretinde băiat o pune în mare pericolul atât de ea cât și pe maestrul ei, pedeapsa fiind - evident - moartea.

„Femeile nu-și găsesc locul în lumea magiei dragonului. Se spune că ele pervertesc această artă și nu au suficientă forță fizică și nici destulă tărie de caracter pentru a se uni cu un dragon energetic. De asemenea, se crede că ochiul femeii, prea obișnuit să se privească pe sine, nu poate vedea adevărul lumii energiei.”

Este interesant ca cititor să fii martorul frământărilor Eonei și a schimbărilor prin care trece, contrazicând imaginea pe care o are femeia în ochii bărbaților. În același timp, Alison Goodman ne răsfață cu descrieri foarte atente, foarte frumoase, foarte atrăgătoare. Personajele sunt ușor de îndrăgit, în special Eona care-și păstrează bunătatea în ciuda tuturor răutăților primite din jur, sau personaje secundare, precum Chart, care-ți umple inima de gingășie cu inocența copilăriei sale. La prima vedere poate părea o simplă poveste fantasy, dar aparențele înșeală. Pe parcursul lecturii avem parte de suspans, emoții, zâmbete și momente de nebunie în toată regula.

O poveste fermecătoare, inteligentă și atrăgătoare. - Booklist

Postări populare