Numere de Rachel Ward

Recenzie sponsorizată de cunoscuta librărie online, Libris! Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii de cărți în limba engleză!

„Știm cu toții că într-o bună zi va veni sfârșitul, dar nu trebuie să lăsăm acest lucru să ne doboare.”

„Numere” este una dintre cărțile în care am avut pur și simplu încredere. Fără laude, fără alte recenzii citite în prealabil; doar ideea cărții, care mie mi se pare genială, a făcut toată treaba. Apoi, din punctul meu de vedere, alte detalii erau deja inutile. Nu știu cât de mult m-ar bucura o ecranizare, sau cât de spectaculos mi s-ar fi părut subiectul atins dacă întregul acțiunii era pictat de imaginația altora. Însă, răsfoind ideile autoarei, suspansul nu a întârziat să apară iar noțiunea de thriller a căpătat noi sensuri.

În majoritatea cazurilor conștientizarea apropierii morții vine împreună cu un curaj nebunesc. Nimic nu pare mai corect în ultimele momente decât să știi că orice ai face, nu mai ai timpul necesar suportării consecințelor. Ei bine da, asta e o variantă. Totuși, citind „Numere” privești mai multe situații din perspectiva celui care pierde și nu a celui care este pierdut. În cazul de față, cea care este blestemată să cunoască data în care va muri fiecare persoană din jurul ei, este Jem, o adolescentă care și-a găsit salvarea în izolarea față de lume și respingerea oricărei forme de apropiere față de oricine altcineva. Până când barierele îi sunt distruse, zidurile coborâte și ajungem la o Jem apreciată de el, singura persoană capabilă să treacă peste orice diferență văzând-o ca pe cineva unic, deosebit. Carismaticul Spider.

Nu știu să numesc în momentul de față un punct forte al cății. Toate elementele, unite, formează ceva pe măsura personajului principal: diferit, îndrăzneț, unic și special. Ca să nu mai spun de felul în care Rachel Ward controlează fiecare situație și reacție a personajelor sale cu o mare atenție acordată detaliilor psihologice. Această carte fiind în mare măsură dovada faptului că și acceptarea se învață. Combinarea romantismului cu neprevăzutul și a stilului ușor polițist cu povestea a doi adolescenți, ne aduc la concluzia că așteptările nu își au locul, că viitorul este nesigur și că orice clipă ar putea fi cea din urmă - iar certitudinea morții nu este neapărat un personaj negativ cât timp știi să te bucuri de viață.

Datorită emoțiilor oferite, a surprizelor imposibil de anticipat și a finalului nedrept dar demn de o carte bună, recomand „Numere” de Rachel Ward cu toate motivele din lume și în același timp fără niciun motiv, acestea nefiind necesare. Doar aveți încredere.

Postări populare